• ALTIN (TL/GR)
    810,17
    % 0,26
  • AMERIKAN DOLARI
    13,5705
    % 0,46
  • € EURO
    15,3771
    % 0,20
  • £ POUND
    18,3708
    % 0,24
  • ¥ YUAN
    2,1365
    % 0,44
  • РУБ RUBLE
    0,1771
    % 1,00
  • /TL
    %
  • BIST 100
    %

Ambulans Şoförü Nasıl Olunur? Maaşları Ne Kadardır? 2021

Ambulans Şoförü Nasıl Olunur? Maaşları Ne Kadardır? 2021

Ambulans Şoförü Nasıl Olunur? Maaşları Ne Kadardır?

Ambulans şoförü nasıl olunur? ve ambulans şoförü maaşları, bu mesleğe ilgi duyanların ilk merak ettikleri şeylerden biridir. Günümüzde özel sektörde ve devlet hastanelerinde görev alan ambulans şoförleri, sağlık sektöründe aslında önemli görevlerden birini icra etmektedirler. Hayat kurtarma adına büyük sorumluluklar üstlenen ambulans şoförleri, günümüzde yaşanan pandemi döneminde de büyük başarılara imza atmaktadırlar.

Meslek hayatında türlü zorlukları olsa da, hayat kurtarma yolunda sağlık çalışanlarına büyük destek veren ambulans şoförleri, bu meslekte olmanın zevkini yaşamaktadırlar.

Ambulans Şoförü Nasıl Olunur?

Ambulans şoförlerinin normal araç sürücülerine nazaran, üstün sürüş tekniklerine sahip olması gereklidir. Ambulans şoförlüğü mesleğini icra edebilmek için 2019 yılın da alınan bir kararla, 8 ila 16 saat arasında ilk yardım eğitimi almak gerekir.

Ambulans Şoförü Maaşları 2021

Acil bir durumda hastaya müdahale edebilmek için ilk yardım sertifikasına sahip olmak, ambulans şoförleri için de kolaylaştırıcı bir durumdur. Bununla birlikte ambulans şoförü olabilmenin şartlarından biri de en az lise veya ön lisans olarak ta acil tıp teknisyenliği bölümlerinden mezun olmak gerekir.

Ambulans şoförlüğü başvurularında, ön lisans ve lisans mezunu kişilerin de başvuruları kabul edilmektedir. Ancak acil tıp teknisyenliği bölümü mezunları alımlarda önceliğe sahiptir.

Ayrıca ambulans şoförlüğü kadrosu için en az b sınıfı ehliyet sahibi olunması şartıyla beraber, ileri sürüş teknikleri konusunda da başarı belgesi sahibi olmak gerekir.

Hızlı sürüş teknikleri ve ilk yardım sertifikaları, milli eğitim bakanlığı veya sağlık bakanlığına bağlı kuruluşlardan alınabilmektedir. Hızlı sürüş teknikleri eğitiminde araç tanıma ve acil durumlarda çözüm üretme odaklı bilgiler verilmektedir.

Eğitim sonunda, milli eğitim bakanlığına ve sağlık bakanlığına bağlı öğretmenler ve uzman sürüş öğreticileri ile bir sınav yapılmaktadır. Sınav sonunda başarılı olan kişiler sertifika almaya hak kazanırlar.

Yapılacak olan psikoloji testlerinin de sorunsuz bir şekilde tamamlanması gerekir. Alınan bu sertifikalar ve eğitimlerle birlikte, ambulans şoförlüğü kadrosu için yapılan başvurularda öncelikli olmayı sağlayacaktır.

Ambulans Şoförü Maaşları Ne Kadar?

Ambulans şoförü maaşları hesaplanırken birçok kriter göz önünde bulundurulur. Diploma türü ve mesai saatleri bu kriterlerin başında gelir. Ambulans şoförlerinin maaşları hesaplanırken;

  • Hangi ilde çalıştıkları
  • Mesai saatleri
  • Gece mesaisi
  • Şehirler arası görev alma
  • Hafta sonu ve tatillerde çalışıp çalışmadığı

Buna benzer birçok kriter göz önünde bulundurularak maaş hesaplaması yapılır. Ayrıca mezun olunan okul da bu kriterler arasındadır. Lise mezunu ve ön lisans veya lisans mezunları için de ayrı hesaplamalar yapılmaktadır.

Güncel olarak özel hastane ambulans şoförleri, 4500 Türk lirası ile 5000 Türk lirası arasında maaş almaktadır. Devlet hastanelerinde görev alan ambulans şoförleri ise 3500 Türk lirası ile 4000 Türk lirası arasında maaş almaktadır.

 

 

 

* Acil Tıp Teknisyeni Nasıl Olunur, Ne İş Yapar? hakkında bilgi almak için tıklayınız