• ALTIN (TL/GR)
    810,17
    % 0,26
  • AMERIKAN DOLARI
    13,5705
    % 0,46
  • € EURO
    15,3771
    % 0,20
  • £ POUND
    18,3708
    % 0,24
  • ¥ YUAN
    2,1365
    % 0,44
  • РУБ RUBLE
    0,1771
    % 1,00
  • /TL
    %
  • BIST 100
    %

Butik Açmak Kazançlı mı?

Butik Açmak Kazançlı mı?

Butik Açmak Ne Kadar Kazandırır?

Kendi iş yerini kurmak isteyen sayısı her geçen gün biraz daha artış gösteriyor. Ancak iş kurmanın da giderek zorlaşması kişileri sektör seçimi konusunda kararsız bırakabiliyor. Eğer kendi iş yerinizi kurmayı düşünüyorsanız popülaritesini hiçbir zaman yitirmeyecek bir sektör seçmeniz gerekir. Temel ihtiyaçlar insanlar için vazgeçilmez olduğundan butik açma fikrini değerlendirebilirsiniz. Başarılı bir iş yönetimi ve iyi bir planlama ile çok kazandıran bir butik işletmesi açabilirsiniz. Butik açmak ne kadar kazandırır sorusuna net olarak yanıt vermek mümkün olmasa da butikler genel olarak kazandıran işletmeler arasında yer alır.

Butik açmak istiyorsanız önem vermeniz gereken birçok detay bulunuyor. Lokasyon seçimi ve hangi kitleye hitap edeceğiniz en çok üzerinde durmanız gereken konular arasında yer alıyor. Bununla birlikte sermaye tutarı ve sermayenin nasıl temin edileceği de önemli detaylardan biridir. Yeterli sermayeniz yok ise bankaların verdiği düşük faizli girişimci kredileri ya da KOSGEB hibelerinden yararlanabilirsiniz.

 

Butik Nasıl Açılır?

Butik açmak için ilk olarak sermayenizi temin etmelisiniz. Bunun için de gider tablosu oluşturarak tüm maliyetlerinizi detaylı olarak hesaplamanız gerekir. İş planında mutlaka bulunması gerekenler arasında şunlar yer alıyor:

  • İş yerini açacağınız lokasyon bilgisi
  • Hangi müşteri kitlesi için satış yapacağınız
  • İşletmenizin boyutları
  • Çalıştıracağınız personel sayısı
  • Satmayı planladığınız ürünlerin tedarikçi firmaları
  • Çalışma saatleriniz
  • İşletme dekorasyon bilgileri

Gibi birçok detay mutlaka butik açma iş planında yer almalıdır. Bu bilgileri dikkate alarak maliyetinizi de hesaplamanız daha kolay olacaktır. Butik açabilmek için en az 50 bin TL gereksiniminiz bulunuyor. Ancak bu maliyet sadece küçük bir butik için yeterli olan sermaye tutarıdır. Bunu lokasyon, işletmenizi açacağınız iş yerinin kirası ve ürünlerin niteliği gibi detaylar oldukça etkilemektedir. Lüks ürünlerin satışının yapıldığı bir butik için çok daha fazlasına ihtiyacınız olacaktır.

 

Butik Kar Marjı Ne Kadar?

Butik açmak ne kadar kazandırır sorusu bu alanda işletme açmak isteyenlerin en çok merak ettiği konudur. Butik açarak ne kadar kazanacağınız konusunda net bilgi vermek mümkün değildir. Çünkü işletmenizin maliyetinin hesaplanmasında etkili olan faktörler butik kazancı konusunda da etkilidir. Cadde üzerinde, AVM içerisinde ya da çok işlek bir semtte butik açmak kısa süre içerisinde yüksek kazanç elde etmenizi sağlayacaktır.

Bunların yanında kar marjını etkileyen en önemli unsurlardan birisi de satılan ürünlerden kazanacağınız oranlardır. Örnek vermek gerekir ise tişört ve pantolon gibi ürünlerden %50 kazanırken mont, etek ve çanta gibi ürünlerden %30-50 arası bir kazanç elde etmek mümkün olabilir. Her mağazanın cirosu da bu nedenle farklıdır. Erkek, kadın, çocuk, tesettür giyim gibi çok farklı alanlar bulunur. Bununla birlikte giyim yanında ayakkabı ve çanta satışı yapmak kar marjını artırabilecek unsurlar arasında yer alır.

Düşük gelirli bir yerde açacağınız mağaza ile gelir düzeyi yüksek bir yerde açılacak olan mağazanın kazancı farklı olacaktır. Ortalama bir yerde açılan bir mağaza günlük 1000 ile 3000 TL arasında satış yaparken yüksek gelirli yerlerde 25 bin TL’ye kadar satış yapabilme imkanı bulunur.

 

Butik Açmak İçin Gerekli Belgeler

Butik açmak için birçok belge hazırlamanız gerekir. Başvurmanız gereken kurumlar arasında belediye, Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, BAĞ-KUR gibi birçok kurum bulunur. Bu kurumlara verilecek belgeler arasında şunlar yer alır:

  1. Tapu fotokopisi ya da kira kontratı
  2. Faaliyet belgesi
  3. Meslek odasına kayıt belgesi
  4. Sicil Gazetesi ilanı
  5. Vergi Levhası
  6. İmza Sirküleri
  7. 2 tane vesikalık fotoğraf
  8. İşletme krokisi
  9. İtfaiye uygunluk raporu
  10. Nüfus cüzdanı fotokopisi

Bu belgeler genel olarak istenilen belgelerdir. Fakat bulunduğunuz ilçe belediyesinde ekstra belgeler de istenebilir. Bu nedenle belediye Ruhsat İşleri Müdürlüğüne başvuru yaparak en doğru belge listesi alınmalıdır.

Bilgisayar Tamir Dükkanı Açmak

Bilgisayar Tamircisi Açmak Kar getiren iş fikirleri arasında birçok alternatif bulunuyor. Bunlardan birisi de bilgisayar tamircisi açmak olabilir. Karlı işlerden biri olan bilgisayar tamirciliği günümüzde en çok ilgi gören alanlar arasında yer alıyor. Günümüzde hemen her evde ve iş yerinde birden fazla bilgisayar bulunuyor. Bunun yanında cep telefonları ve tabletler de çok fazla kullanılan teknolojik aletler içerisinde yer alıyor. Ancak bunların bozulması yerine hemen yenisini alabilme imkanı sunmuyor

İlgili İçerik