Devlet Tarafından Hangi Hibeler Veriliyor
İş yeri açmak isteyen ve sermayesi yeterli olmayan vatandaşlara destek kredileri verilmektedir. KOSGEB tarafından bu iş yerine hibe verilmesi için ise açmak istediğiniz iş yerinin kosgeb tarafından destek verilen iş yerleri sınıfında olması gereklidir. KOSGEB tarafından destek verilen iş yerleri nelerdir? Devletin hibe verdiği işler nelerdir? Devlet destekli kosgeb geri ödemesiz kredi nasıl alınır? Devlet destekli iş yerlerine kobi kredisi 2021 nedir? Gibi sorularınıza cevap bulabileceğiniz bir makale hazırladık.
Sermayeniz Az veya Yok ise KOSGEB den Destek Alın
İş yerinizi devletten geri ödemesiz hibe alarak açmak isteyenler için KOSGEB tarafından 60.000 Lira tutarında geri ödemesiz hibe verilmektedir. En kolay olarak görünen bakkal, büfe, şarküteri gibi iş yeri açmak kosgeb desteği ile sanıldığı gibi zor değil aslında çok kolay bir şekilde destek alabilirsiniz. Devlet destekli iş yeri açma kredisi nasıl alınır ve girişimcilik desteği başvurusu hakkında detayları ileteceğiz.

Devlet Hibeleri Nedir ve Nasıl Alınır
Kosgeb Geri Ödemesiz Hibe Kredi Ne Kadar Veriyor?
Geçmişte uygulanan devlet tarafından 50.000 lira hibe 100.00 lira faizsiz kredi olanağı değişikliğe gidilmiştir. 2021 yılında geleneksel girişimci ve ileri girişimci olarak iki farklı girişimci türü ortaya çıkmıştır. Bu sayede yapacağınız işe göre ve girişimcilik sınıfınıza göre geri ödemesiz kosgeb hibe ve kredisi yükselmiş oldu. Şu anda geleneksel girişimci hibesi 50.000 lira iken 60.000 liraya yükselmiş durumdadır. Aynı şekilde ileri girişimcilere ise verilecek tutar 370.000 TL ye kadar yükselmiştir.
Geri Ödemesiz Hibe Kredi Alma Yöntemleri
KOSGEB tarafından verilen herhangi bir desteği almak için ilk öncelik girişimcilik eğitimlerine katılmış olmanız gereklidir. Korona döneminde şu anda online eğitim dönemi de bulunmaktadır. Uzaktan eğitim alarak da girişimcilik sertifikası alabiliyorsunuz. Online girişimcilik kurslarına katılmak için KOSGEB in resmi web sitesinden başvuru yapabilirsiniz.
Girişimcilik kursunuzu örgün olarak tamamlamak isterseniz eğer, katılmak istediğiniz il veya ilçeyi seçerek kurslar hakkında tarih bilgisi alabilirsiniz.
60.000 Lira Hibe ve İş Yeri Açma Kredisi Nasıl Alınır
Kosgeb tarafından düzenlenen eğitimlere katılım sertifikanızı aldıktan sonra gerekli olan iş planınızı hazırlayınız. Sitemizde bulunan İş Planı Örnekleri ni inceleyiniz veya çevrenizde önceden kosgeb den destek alan bir girişimcinin iş planı örneğini iyice bir incelemenizde fayda vardır.
KOSGEB in hibe verdiği sektörler içerisinde bir iş seçerek iş yeri açma kredisi başvurusu yapabilirsiniz.
Hibe Almanın Şartları Neler dir?
Devlet den geri ödemesiz olarak hibe almak kaydıyla iş yeri açmak isteyenler için 60.000 TL tutarında hibe mevcuttur. Projenizin onaylanması sonrasında iş kurmak isteyen girişimcinin yasal evrakları hazırlaması gereklidir. Bu işlemler ilk olarak ruhsat ve iş yeri açılışı evraklarıdır. İş yerinizi aktif olarak açılışını yapmadan destek alamazsınız.
2021 yılında Devletin Hibe Verdiği İşler Neler dir?
Alkollü eğlence merkezi, hayvan satımı için hayvan alımı yapacaklar ve projesi nace kodları dahilinde olmayanlar hibe desteklerinden faydalanamazlar. KOSGEB tarafından hibe destek programı kapsamındaki işler için başvuru yapmanız halinde verilecek olan hibelerden faydalanabilirsiniz. Devletin hibe verdiği işler hangileri gibi sorularınıza kosgeb tarafından destek verilen sektörleri konulunu yazımızdan inceleyebilirsiniz.

Devlet Hibelerini Hangi Kurumlar Veriyor
Devletin girişimci ve iş yerlerine sunduğu hibe ve krediler sadece KOSGEB tarafından verilmez. Başka kurum ve kuruşlar tarafından da destek alma imkanınız bulunmaktadır. Destek veren kurumlar şu şekildedir.
- TÜBİTAK
- Türkiye İş Kurumu
- Tarım ve Orman Bakanlığı
- Ticaret Bakanlığı
- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
- Kalkınma Ajansları
- Kredi Garanti Fonu (KGF)
- Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu
- Sağlık Bakanlığı
- Dış İşleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı
- Devlet Planlama Teşkilatı