• ALTIN (TL/GR)
    810,17
    % 0,26
  • AMERIKAN DOLARI
    13,5705
    % 0,46
  • € EURO
    15,3771
    % 0,20
  • £ POUND
    18,3708
    % 0,24
  • ¥ YUAN
    2,1365
    % 0,44
  • РУБ RUBLE
    0,1771
    % 1,00
  • /TL
    %
  • BIST 100
    %

Ortodontist Nasıl Olunur? Ortodontist Maaşları Ne Kadar?

Ortodontist Nasıl Olunur? Ortodontist Maaşları Ne Kadar?

Ortodontist Nasıl Olunur? Ortodontist Maaşları Ne Kadar?

Diş hekimliğinin en gözde alanlarının birisi olan ortodonti bölümü, bir hayli fazla kişinin merak ettiği konu olmuştur. Meraklılarına ortodontist nedir? Ortodontist nasıl olunur? Ortodontist maaşları ne kadar? İşte ortodonti uzmanları ile ilgili merak ettiklerinizi konumuzda belirteceğiz

Ortodontist Nedir?

Ortodonti, kelime anlamı dilimize düzgün diş olarak çevrilmiştir. Adından da anlaşılacağı üzere ortodonti, yüz ve diş bozuklukları üzerinde çalışmalar yapmakta olan  bir bilim dalıdır. Türkiye’de ilk defa 1975 senesinde bu bölüm kurulmuştur. Zaman geçtikçe de önemi artan bir tıp alanıdır.Ortodontist ise ortodonti dalı üzerinde uzmanlaşmış veya uzmanlaşmakta olan kişiye verilen isimdir. Ortodontist olmanın da belli şartları bulunmaktadır.Bir ortodontist ne iş yapar? Ortodontist olma şartları var mıdır? Günümüzde Ortodontist maaşları ne kadar?

Ortodontist Ne İş Yapar?
Ortodontist ve diş hekimliği birbirinden farklıdır. Ortodontistler genel olarak yüz, diş ve ağız sağlığı ile ilgilenirler. Fakat burada yaptıkları çalışmalar daha çok dış görünüşümüz ile alakalıdır. İnsanlarda dış görünüşlerinde meydana gelen ağız, diş ve yüz bozukluklarını gidermeye çalışmaktadırlar. Bu durumdan dolayı  insanların gündelik yaşamlarına da mutlak bir etki ettikleri söylenir.

Ortodonti uzmanlarının görevleri bu kadar sınırlı değildir. Gerekli zamanlarda tel takma işlemini ortodonti uzmanı gerçekleştirir. Çene yapısı bozuklukları; çene darlığı ve diş çarpıklığı gibi bozukluklar için tedavi ve müdahale de  bulunurlar. Ağız açma , ağız kapama gibi sorunlar ile ilgili çözüm üretmektedirler. Genel anlamda insan dış görünüşünde ağız yapısı, çene ve diş üzerine yoğunlaşan bir alandır.

Ortodontist Nasıl Olunur?
Ortodontist olmak için üniversite sınavından yeterli puanı alarak diş hekimliği fakültesinin kazanmak gerekir. Diş hekimliği fakültesi 5 senelik bir eğitim sürecini ifade etmektedir. Ortodontist olmak isteyenler ilk önce bu 5 senelik eğitimi tamamlamak zorundadır. Üniversite eğitiminiz bittikten sonra uzmanlık dönemi başlar. 4 sene  süren uzmanlık eğitimleri sürecince kendilerini geliştiren ve eğitimi tamamlayan kişiler Ortodontist olmaya hak kazanırlar.

Ortodontist Olma Şartları Nelerdir?
Ortodontist olmanın ilk şartı öncelikle üniversite eğitimidir. Üniversite eğitiminin tamamlaması gerekmektedir. Mezun olduktan sonra olan 4 yıllık uzmanlık eğitimi ise ikinci şarttır. Anlayacağınız üzere  ortodontist olmak için mutlak iki temel şart vardır. Üniversite ve uzmanlık eğitiminizi başarılı bir şekilde bitirmek. Bu iki eğitimin başarılı bir şekilde tamamlaması sonucu ortodonti uzmanı olunur.

Ortodontist maaşı 6000 TL ile 50000 TL arasındadır.

Ortodontist Maaşları Ne Kadardır?

Ortodontist maaşı çalıştıkları kurum ve kuruluşa göre değişir. Özel sektörde hizmet vermekte olan bir ortodonti uzmanı ile kamu kurumunda hizmet veren ortodonti uzmanının tabi ki maaşları aynı değildir. Ayrıca şahsına ait bir poliklinik açmış ortodonti uzmanının iyi derece bir gelir ve gider tablosu oluşmaktadır.

Kamu kurumlarında çalışan Ortodontistler, ortalama 6.500 TL bir maaş almaktadır. Tabi ki bu maaş kıdem yılına göre değişir. Devlete ait kurumlarda çalışan tüm ortodonti uzmanları aynı maaşı almamaktadır. Devlet de çalışan Ortodonti uzmanının kıdemine göre alacağı maaş 10.000 TL’ ye  çıkabilmektedir. Bunun haricinde özel sektörde yeni başlayan bir Ortodontistin maaşı, 5 ila 8 bin lira arasındadır. Yine kıdemli ve tecrübeli olan bir  Ortodontist, özel sektörde aylık 30 ila 50 bin TL kazanabilmektedir.

Ortodontist İş İmkânları Nelerdir?

Ortodontist iş imkânları özel ve kamu sektörü olarak oldukça fazladır. Özellikle son yıllarda ortodontiye olan ilgi ve ihtiyacın artması ile birlikte Ortodontist ihtiyacı da artmıştır. Bu sebeple bir Ortodontist uzmanı  günümüzde kolaylıkla iş bulabilmektedir.