İçerik
Şekerbank, çok eski tarihte kurulmuş köklü bir bankadır. Kurulduğu ilk günden bu yana, müşterilerine elinden geldiğince hizmet vermeye çalışan Şekerbank, Türkiye’nin en iyi bankalarından biridir. Her ne kadar aktif büyüklük ve kredi verme oranı açısından çok büyük bir banka olmasa da yine de kredi ve kredi kartı konusunda tercih edilebilecek bir bankadır. Peki Şekerbank kredi kartı nasıl alınır?
Şekerbank Kredi Kartı Çeşitleri ve Özellikleri
Şekerbank kredi kartı başvurusu oldukça rahat bir şekilde yapılabiliyor. Başvurunun yapılabilmesi için, Şekerbank şubelerini ziyaret etmek gerekiyor. Şekerbank şubelerine yapacağınız kısa süren bir başvurunun ardından tamamen kredi kartı başvurunuz onaylanıyor ve kartınız adresinize teslim ediliyor. Kartın adresinize teslim edilme süresi genelde 1 hafta sürüyor, çok nadir olarak bir haftadan uzun sürmektedir.
Şekerbank Kredi Kartı Başvuru Yapma ve Sonucu öğrenme
Şekerbank’tan alacağınız kredi kartının limiti, aylık gelirinize göre belirlenir. Şöyle ki, eğer ayda 3 bin lira kazanıyorsanız, 100 bin lira limitli kredi kartı alamazsınız. 3 bin lira geliriniz varsa, en fazla 12 bin lira limitli kredi kartı alabilirsiniz. Kredi kartı limiti, aynı zamanda kredi kartı kullanım süresine göre de belirlenir. Örneğin, kredi kartı kullanım süresi 365 gün olmayan tüketiciler, aylık gelirlerinin iki katına kadar kredi kartı limiti alabilirken, 365 günden uzun kredi kartı kullanım süresi olan bireyler, aylık gelirlerinin tam dört katına kadar limit alabiliyorlar.
Şekerbank kredi kartı erteleme oldukça basit bir şekilde yapılır. Şekerbank kredi kartınıza ait borçlarınızı ertelemeniz için kredi puanınızın ertelemeye uygun olması gerekir. Eğer uygunluk varsa, yapacağınız ufak bir başvuru ile hemen borç ertelemesi yapabilirsiniz. Kredi kartı erteleme işlemi en az 2 ay, en çok 12 ay vade ile ertelenir. Ertelendiği dönem için tahakkuk edecek faiz peşinen alınır. Örneğin borcunuzun 10 bin TL olduğunu ve bir yıl ertelediğinizi düşünelim, erteleme faiz oranı da aylık %2,00 olsun. Bu durumda vergiler ve diğer masraflar hariç 2,400 TL erteleme faizi borcunuza yansıtılır. Yani yeni borcunuz 12 bin 400 TL olur. Siz 2 ay sonra ödeme yapsanız da faiz değişmez.
Şekerbank kredi kartınızı iptal edebilirsiniz. Bunun için Şekerbank şubesine başvuru yapmanız gerekiyor. Şekerbank şubesine yapacağınız başvuru ile yaklaşık olarak 1 haftada sonuçlanıyor. Kredi kartı iptal işlemi çok nadir bir haftadan fazla sürüyor. Genelde bir hafta içinde başvuru sonuçlanmış olur. Kredi kartı iptal başvurusu yaptığınız gün, kesinlikle ödenmemiş herhangi bir borcunuzun olmaması gerekir. Eğer 1 TL dahi ödenmemiş borcunuz varsa, kredi kartınız iptal edilmemektedir.
Şekerbank kredi kartınız için talep edilen faiz oranları aşağıda sizler için verilmiştir. Söz konusu bu oranlar, her türlü harcama için değişkenlik gösteriyor. Örneğin, nakit çekim için ödediğiniz faiz oranıyla, gecikme faizi farklı oluyor veya tek çekim faiz oranı ile alışveriş faiz oranı farklı oluyor.
Kredi kartınızın mevcut limitinden daha fazla harcama yaptığınızda talep edilen faiz oranıdır. %1,89 olarak tahsil edilmektedir.
%1,89 olarak tahsil edilir. Kredi kartı limiti kullanılarak ATM’den nakit para çekmek için alınan faiz oranıdır.
Kredi kartı kullanılarak yapılan harcamalar ödenmediği takdirde alınan faiz oranı.
Kredi kartı borcunun asgari tutarın dışında kalan kısmı için istenen faiz oranıdır ve oranı %1,89’dur.
Kredi kartı borcunun asgari tutar kısmının ödenmemesi halinde istenen faiz türüdür ve oranı %2,19’dur.
Kredi kartlarının asgari ödeme tutarı verilen bir adı var. Bu tutar, mevcut kredi kartınızın toplam borcunuza o ay içinde yapmanız gereken ödeme tutarını ifade eder. Örneğin 1000 liralık harcama yaparsanız ve kartı alalı henüz bir yıl olmadıysa, o ay içerisinde en az 300 TL’lik ödeme yapmanız gerekir, aksi takdirde gecikme faizi ödersiniz ve kredi kartınıza bloke konabilir, ayrıca kredi notunuz da düşer.
Asgari ödeme oranı, kredi kartı kullanım sürenize göre belirlenmektedir. Eğer kredi kartı kullanım süreniz bir yılı geçtiyse, asgari ödeme oranınız %20 olarak belirlenecektir. Kullanım sürenizin üzerinden bir yıl geçmediyse, asgari ödeme oranı %30 olarak belirlenir.
Asgari tutar ödenmezse ilk olarak kredi notunuz düşer. Ardından, borcun ödenmesi talep edilir. Borcunuzu ödemediğiniz her gün kredi notunuz düşmeye devam eder. Kredi notunun düşmesi, kredi limitinizin azalması demektir, örneğin eskiden ev alabildiğiniz not ile, şimdi araba bile alamayabilirsiniz. Notunuzun iyi olması kesin olarak gerekmektedir. Asgari tutar 3 ay ödenmezse, haciz işlemleri başlatılır, ilk olarak maaşa haciz getirilir, daha sonra maaş haczi ile borç ödenemeyecek durumda ise, eşya ve ipotek haczi başlatılır.
SMS İLE KREDİ VEREN BANKALAR İÇİN TIKLAYINIZ