Tarım Aletleri Kredisi Nedir Başvuru Nasıl Yapılır?
Tarım aletleri kredisi nedir başvuru nasıl yapılır tarım kredisi kapsamında sunulan ekipman kredisi, özel ve devlet destekli banka seçenekleri ile farklı fırsatlar yaratmaktadır.
Tarımsal ekipman kredisi Üreticilerin ihtiyaçlarını karşılayabilen tarım kredilerinden biridir. Her bankanın çiftçilere özel kredi seçenekleri bulunmaktadır. Traktör kredisi, küçük ekipman kredisi, modern sulama ekipmanları kredisi gibi birçok farklı ihtiyaç için çözümler düşünülebilir. Ziraat Bankası Tarım Ekipmanları Kredileri, Tarımsal İşletme Kredileri içerisinde yer almakta olup, tarımsal işletmelerde faaliyet gösteren üreticilere avantajlı fırsatlar sunmaktadır. Makine alımı için düşük faizli kredi kullanımı çiftçilerin verimliliğini artırıyor. Tarım işletmelerinin mekanizasyon düzeylerini artırmaları için devlet destekli kredi seçenekleri de bulunmaktadır. Kırsal kalkınmaya yönelik gerçekleştirilecek yatırımları destekleme programı kapsamında, çiftçilere ekipmanlarını belirlenen miktarlarda satın almaları için de sübvansiyon verilmektedir.
Küçük alet ve büyük makine kredileri farklıdır. Tarım aletleri kredisi tarımla uğraşan herkes için avantajlıdır. Avantajlı küçük ekipman kredisi 25 bin TL’nin altındaki ekipmanlar için kullanılabilir. Hem özel hem de devlet bankaları tarafından sunulan tarım ekipmanı kredileri, tarımda verimliliği artırmaya yöneliktir. Bu doğrultuda yapılan çalışmalar birçok kredi seçeneğinin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Üretici için en karlı krediyi belirlemek daha profesyonel bir iştir. Sektör dinamikleri, banka fırsatları veya üretici gelir fırsatları gibi birçok faktör analiz edilerek doğru kredi belirlenebilir.
Tarım Kredisi Nedir ve Nasıl Kullanılır hakkında bilgi için tıklayınız.
Tarım Aletleri İçin Kredi Başvuru Koşulları Nelerdir?
Tarım makine ve teçhizatı için kullandırılan kredilerde talep edilen şartlar genel olarak aynıdır. Çiftçilere verilen kredilerde uygulanan özel avantajlardan yararlanmak için tarımsal üretim faaliyetinin halihazırda devam etmesi gerekmektedir. Yani bu kredilerden üretim yapan ve belgesi olan çiftçiler faydalanabilmektedir. Tarım kredisi kapsamındaki tarım makine ve teçhizatı kredisi başvuru şartları aşağıdaki gibidir;
Satın alınacak makine veya teçhizatın Tarım Kredi Belgesi olması gerekmektedir.
Çiftçi olduğunuzu ÇKS belgesi ile kanıtlamanız gerekmektedir.
Kredi alabilmek için teminat belgesi ibraz etmek zorunludur.
İşletmenin aktif olarak faaliyet gösterdiğini gösteren son 3 yıla ait bilanço ve gelir tablosu bulunmalıdır.
Üretim faaliyetinin kategorisine göre farklılık gösteren belgeler temin edilmelidir.
Bu koşulların dışında bankalar farklı koşullar da arayabilir. Örneğin, kefalet talebinde bulunmak. Ekipman kredisine başvuran çiftçiler, hızlı yanıt için doğru krediye başvurmalıdır. Farkında olmadığınız birçok farklı fırsat ve fayda olabilir. Tarımsal faaliyetler için uygun finansal çözümler konusunda mükemmel sonuçlar çıkarıyoruz. Hibe veya kredi almak için finans uzmanlarımıza danışabilir ve sizin için en avantajlı kredi fırsatlarını öğrenebilirsiniz.
Tarım ( Çiftçi ) Kredisi Veren Bankalar hangileri? Detaylar için TIKLAYIN
Ekipman İçin Hangi Makine Ve Ekipman Kredilendirilir?
ATV’ler, traktörler ve büyük makineler için makine kredileri mevcuttur. İhtiyaç duyulan ekipmanlar için küçük tarım ekipmanları kredisi seçenekleri mevcuttur. Akredite olan ekiplerden bazıları şunlardır;
Diskarolar, ekme makineleri, pulluklar, rotorlar, kültivatörler, öğütücüler, vibratörler veya ahşap greyderler, soyma veya sağma makineleri ile yem mikserleri
Süt sığırları, silaj makine ve ekipmanları, yem hazırlama ve işleme sistemleri ile dağıtım ve depolama sistemleri, süt depolama ve soğutma ekipmanları ve sağımhane tesisleri için.
Krediye konu olan diğer makine ve teçhizat aşağıdaki gibidir. Anız için direkt ekim makinaları, arıcılık makinaları ve bu makinaların ekipmanları, balya makinaları, hasat makinaları, çeltik ekim makinaları veya fide makinaları, manuel traktörler, rüzgar makinaları, biçerdöver bağlama makinaları, yem hazırlama makinaları, tahıl harman makinaları, mısır hasat masaları, lazer tavsiyeler, parçalayıcılar, saman toplamalı saman veya gübre serpme makineleri, taş kıyıcılar ve diskarolar ve yem hazırlama makineleri. Tarımsal faaliyetin alanına göre ihtiyaç duyulan makine ve teçhizat değişmektedir.