Ziraat Bankası Krediden Cayma Nasıl Yapılır?
İhtiyaçların sınırsız, imkanların ise sınırlı olması nedeniyle, isteklerimiz için bazen kaynak bulabilmemiz zorlaşır. Bu noktada devreye bankalar girer. Pek çok banka belirli faiz oranı karşılığında, vade seçenekleri sunar. Peki çektiğimiz krediden vazgeçmek için hangi adımları takip etmeliyiz?
1-Eğer sözleşme imzalamadıysanız, banka şubesine giderek veya müşteri temsilcinizi arayarak kredinizin iptal işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
2-Eğer sözleşme imzaladıysanız ve bankanız evrakları işleme koyduysa, kredinizi herhangi bir masraf ödemeden 14 gün içinde iptal edebilirsiniz.

Ziraat bankası krediden cayma nasıl yapılır? En iyi yöntem ziraat bankası şubelerine giderek dilekçe vermektir.
Sözleşmenin kurulmasıyla birlikte cayma hakkı için verilen süreniz işlemeye başlar. Bu hakkın kullanılmış olması veya kredi ile fayda sağlanmış olmasıyla birlikte, anapara ve kredinin çekildiği tarihten, anaparanın ödendiği zamana kadar geçen sürede oluşan faizi en geç caymanın bildiriminin bankanıza iletilmesinden itibaren 30 gün içinde geri ödemekle sorumlusunuz. Cayma durumunda faiz sözleşmedeki faiz oranına göre hesaplanır. Hesaplanan sözleşme faizi, kamu kurumu veya üçüncü kişilere yapılan ödemeler, ekspertiz hizmeti bedeli, bsmv, ipotek tesis ücreti, kkdf dışında herhangi bir bedel ödemekle yükümlü değilsiniz.
Eğer yaptığınız kredi sözleşmesinde başka bir hizmetin sunulması veya ürünün satışı halinde sözleşmeden caymanızla birlikte, bu sözleşmelerin geçerliliği de son bulur. Kamu kurumlarına ödenen veya üçüncü şahıslara ödenmiş bulunan ücretlerin dışında ve sizden tahsil edilen her türlü ücret ile bağlı hizmetler nedeniyle ödediğiniz ücretler, anapara ve oluşan faizi bankaya ödediğiniz tarihten itibaren bir hafta içinde hesabınıza iade edilir.
Yazmanız gereken dilekçe hangi bilgilerden oluşmalı?
Ziraat Bankasının, kredi işlemlerini gerçekleştirdiğiniz şubesine hitaben yazılmalı. İçeriğinde ise; kullanmış olduğunuz kredi için cayma hakkını kullanmak istediğinizi belirtmeniz gerekmektedir. Adınızı, soyadınızı, tarihi ve imza kısmını doldurduktan sonra yetkili müşteri temsilcisine iletmeniz yeterli olacaktır. Şunu hiçbir zaman unutmayın ki; çektiğiniz krediyi istediğinizde iptal etmek sizin yasal hakkınızdır. Ancak süreleri mutlaka dikkate alarak işlemleri sürdürmeniz sizin yararınıza olacaktır. Kredi kullanmadan önce işlem yapacağınız bankayı, faiz oranlarını ve ödeme koşullarını araştırmanızı öneririz. Daha önce işlem yaptığınız bankalarla ve müşteri temsilcileriyle kredi işlemlerini yürütmek her zaman daha avantajlıdır.
* Kredi konularında daha fazla bilgiye ihtiyacınız var ise tıklayınız.